SKAD

SKAD Arhitektid

P. Süda 1, 10118, Tallinn

tel. 5154 279

skad@skad.ee

Kaksikud Nõmmel

Eramu Tabasalus

Eikla klubi

Toomanina suvemaja

Leokese korterelamu

Koidiku eramud

Kuressaare lastekodu kolme peremaja ideekonkurss

Eramu Viimsis

Eramu Pirital

Eramu Merirahus

“21. sajandi kodu Lahemaal”

Mustamäe Maarja Magdaleena kiriku arhitektuurikonkurss

Suvekodu Pärnus

Hawaii Expressi laohoone

Eramu rekonstruktsioon ja juurdeehitus

UPS kaubakäsitluskeskus

Moodulmaja Laulasmaal

Elmaksi Büroo- ja Laohoone

Elmaksi bürohoone sisekujundus

Magasini 31 planeering

Hill&Knowlton Eesti büroo sisekujundus

Villa Mehhikos

Eramu Nõmmel

Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium

Easyhome Soomes

LPF büroo- ja tootmishoone

Eramu Pirital

Via Estonia logistikakeskus

Paarismaja Kiilis

Purdi suvekodu

Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium

Tellija/ Client: Sütevaka MTÜ Sütevaka Gümnaasiumi Toetajate Ühendus
Asukoht/ Location: Pärnu, Lõuna 20.
Arhitektid/ Architects: Anu Põime, Maarja Elm, Sten Ader
Sisearhitektuur/ Interior design: SKAD Arhitektid OÜ
Konstruktsioonid/ Structural engineer: Arcus Projekt OÜ
Seis/ Status: Ahritektuurivõistluse II koht, valmis 2014/ architectural competition II prize, completed 2014.

Uue juurdeehitatava hoonemahu arhitektuuri eesmärk on suhestuda ajaloolise punasest tellisest koolimajaga, ent samas mõjuda kaasaegselt. Seeläbi liidab kavandatav lahendus omavahel raskepärasema tellisarhitektuuri õhulise ja tagasihoidliku klaasfassaadiga. Samas on uue mahu must tellisfassaad oma rütmi ja olemusega selgelt eristuv, et mitte konkureerida olemasoleva ajastutruu ja esiletõusva arhitektuuriga. Musta tellismahtu liigendab rahulik ja selge akende asetus, mida liigendab vahedes vertikaalne ettepoole asuv tellismaht. Fassaadi klaasosa pöörab ennast tänavafassaadist hoonete vahele ning sealt edasi hoovi külge. Antud lahenduse idee on kooli avatud siseruumi võimalikult avalik suhe linnaruumiga ning samas ka tagada vaated koolihoovi. Lisaks loob klaas õhulisust kahe tellisfassaadiga hoonemahu vahel.
Juurdeehitatava koolihoone suhe linnaruumiga on planeeritud võimalikult avatuks ja intensiivseks.
Juurdeehituse hoovipoolne hoonemaht on samuti kaetud musta tellisega ning arvestab hoone sisekliimat ja klasside vajadust valgusele. Klaasfassaad „jookseb“ madalast hoonemahust üle, moodustades kolmanda korruse mahus fassaadi jätkuva joone ning avanemised katuseterrassile.
Hoovi pind on jagatud sillutiskivi mahtude ja rohetsooni vahel, jättes viimase hoovipoolse fassaadi külje alla, et tekkiv õueruum on kooli kasutajatele mõnusalt privaatne.