SKAD

SKAD Arhitektid

P. Süda 1, 10118, Tallinn

tel. 5154 279

skad@skad.ee

Kaksikud Nõmmel

Eramu Tabasalus

Eikla klubi

Toomanina suvemaja

Leokese korterelamu

Koidiku eramud

Kuressaare lastekodu kolme peremaja ideekonkurss

Eramu Viimsis

Eramu Pirital

Eramu Merirahus

“21. sajandi kodu Lahemaal”

Mustamäe Maarja Magdaleena kiriku arhitektuurikonkurss

Suvekodu Pärnus

Hawaii Expressi laohoone

Eramu rekonstruktsioon ja juurdeehitus

UPS kaubakäsitluskeskus

Moodulmaja Laulasmaal

Elmaksi Büroo- ja Laohoone

Elmaksi bürohoone sisekujundus

Magasini 31 planeering

Hill&Knowlton Eesti büroo sisekujundus

Villa Mehhikos

Eramu Nõmmel

Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium

Easyhome Soomes

LPF büroo- ja tootmishoone

Eramu Pirital

Via Estonia logistikakeskus

Paarismaja Kiilis

Purdi suvekodu

Villa Mehhikos

Tellija/ Client: Tres Amigos
Asukoht/ Location: Baja California, Cabo San Lucas.
Arhitekt/ Architect: Sten Ader, Jan Skolimowski.
Seis/ Status: Ootel /On hold.

LOCATIONAL DESCRIPTION
The residential house to be projected is located in Pedregal, in Camino De La
Carreta Street, lot No 8. The size of the lot is 626. 25 sq. metres. From the adjacent
lots No 9, 47 and 48 have been built up. No big trees grow on the lot.
The facade of the building faces SW, the beach of Pedregal and the Pacific Ocean.
While projecting the house, the building lot´s natural, gradual soil-relief, which is also
reflected on the topogeodethical digital plan issued by Pedregal, has been used. In
accordance with the soil-relief the house has been projected on different levels.
Because of the favourable location of the lot, from each level of the house maximum
ocean view has been tried to achieve.

ARCHITECTURAL DESCRIPTION
The house does not represent the traditional Mediterranean-type architecture, but
tries to adapt to the existing environment. The intention to use the small area of the
lot to the maximal extent has resulted in a small patio (in the middle of the building
lot) with a swimming pool, encircled by interior blocks. Consoles on the levels of 2nd
and 3rd floor imitate the endeavour to touch the sea. The protrusive linear and simple
consoles have been given a softer form by creating an impression as if a protective
shell encircled life inside the house. In order not to make the architecture too
pretentious the choice of materials is rather limited: light-coloured plaster, glass,
metal, wood, natural stone. Console shells are made of monolithic concrete. The free
sides of the shells are filled with glass, to create the impression of airiness. The roofs
are covered with river rocks. There are also many transparent domes in the ceiling
giving light to the livingroom and corridors. The doors of the first floor are covered
with wooden ribs, contradicting natural and warm wood with warm and beautiful
natural stone. Passages, surrounding the house and stairs are paved with natural
stone.